Inschrijfmandje nog leeg

Hoofdmenu

Sjors Sportief & Creatief

Ontdek je talent!

Sitemap
 • Start
  1
 • Wie?
  2
 • Controle
  3
 • Voltooid
  4

Digi Playground | Bouw een schrijfrobotje (wachtlijst)

Digi Playground | Bouw een schrijfrobotje
 • De Bibliotheek Bemmel
  Dorpsstraat 84, Bemmel
 • Groep 5 t/m 8
 • Bij voldoende animo zal de aanbieder een nieuwe activiteit organiseren. Eventuele kosten worden pas afgeschreven als de activiteit ook door gaat!
 • Geen speciale kledingwensen
 • Gratis
 • Bij voldoende animo worden de data en tijden zo snel mogelijk naar je gecommuniceerd. Mocht je op deze data niet kunnen, dan annuleren wij kosteloos je inschrijving.
1: 8 apr 2020 van 15:00 tot 17:00u


 • "Daantjes-mega-weetjes-schrijf-robot-steen Ken jij het boek Daantje de wereldkampioen van Roald Dahl? De hoofdpersoon, Daan, heeft een leuk idee: “Boven de voordeur van de school zat een groot grijs blok steen ingemetseld en daarop stond: DEZE SCHOOL WERD IN 1901 OPGERICHT TER NAGEDACHTENIS AAN ZIJNE KONINKLIJKE HOOGHEID DE PRINS REGENT. Ik moet dat wel duizend keer gelezen hebben. Maar het is behoorlijk saai om steeds maar weer diezelfde suffe woorden te lezen, en ik dacht vaak hoe leuk het zou zijn als ze er elke dag iets anders op zouden zetten, iets interessants, bijvoorbeeld: WIST JE DAT DE KLEINE KLAVERVLINDER VAAK ZIJN VROUW OP ZIJN RUG RONDDRAAGT? En een andere keer zou er staan: HET STEKELBAARSJE HEEFT RARE GEWOONTEN. ALS HIJ VERLIEFD WORDT OP EEN ANDER STEKELBAARSJE BIJT HIJ HAAR IN HAAR ACHTERSTE.” Kunstenaar Jaap Meijers vond dit zo’n leuk idee dat hij deze steen echt heeft gemaakt. Heel bijzonder: een robotarm schrijft steeds een nieuw weetje op de steen, weetjes afkomstig uit onze kindercolleges. Daantjes-mega-weetjes-schrijf-robot-steen is iedere maand te bewonderen in een van onze vestigingen. "Daantjes-mega-weetjes-schrijf-robot-steen Ken jij het boek Daantje de wereldkampioen van Roald Dahl? De hoofdpersoon, Daan, heeft een leuk idee: “Boven de voordeur van de school zat een groot grijs blok steen ingemetseld en daarop stond: DEZE SCHOOL WERD IN 1901 OPGERICHT TER NAGEDACHTENIS AAN ZIJNE KONINKLIJKE HOOGHEID DE PRINS REGENT. Ik moet dat wel duizend keer gelezen hebben. Maar het is behoorlijk saai om steeds maar weer diezelfde suffe woorden te lezen, en ik dacht vaak hoe leuk het zou zijn als ze er elke dag iets anders op zouden zetten, iets interessants, bijvoorbeeld: WIST JE DAT DE KLEINE KLAVERVLINDER VAAK ZIJN VROUW OP ZIJN RUG RONDDRAAGT? En een andere keer zou er staan: HET STEKELBAARSJE HEEFT RARE GEWOONTEN. ALS HIJ VERLIEFD WORDT OP EEN ANDER STEKELBAARSJE BIJT HIJ HAAR IN HAAR ACHTERSTE.” Kunstenaar Jaap Meijers vond dit zo’n leuk idee dat hij deze steen echt heeft gemaakt. Heel bijzonder: een robotarm schrijft steeds een nieuw weetje op de steen, weetjes afkomstig uit onze kindercolleges. Daantjes-mega-weetjes-schrijf-robot-steen is iedere maand te bewonderen in een van onze vestigingen. De weetjesmuur Aan het einde van het jaar verzamelen we alle weetjes die jullie hebben bedacht en laten opschrijven door jullie schrijfrobotjes. Dit wordt een groot kunstwerk. Werk jij er ook aan mee?!
"In het boek ‘Daantje de wereldkampioen’ van Roald Dahl leest Daantje elke dag op een steen boven de voordeur van de school dezelfde tekst. Namelijk dat de school in 1901 is opgericht. Saaaaaai. Daar kun je toch veel leukere weetjes plaatsen? Bijvoorbeeld dat een verliefd stekelbaarsje zijn geliefde in haar achterste bijt. Veel interessanter!
In deze workshop maak je zelf een robot die leuke weetjes voor jou opschrijft. Handig, of niet? Met een kleine Arduino (soort computertje), stevig karton, een motortje en een stift bouw je de schrijfrobot. Daarna leer je het robotje zo programmeren dat hij jouw weetjes opschrijft. De DigiToolkit waarmee je het robotje maakt, mag je na afloop lenen. Zo kun je er thuis verder mee experimenteren!
In het voorjaar van 2020 maken we een mooi kunstwerk van
;