Hoofdcontent

Wie zijn wij?

Voor kinderen die houden van verhalen, nieuwe dingen leren of knutselen is de bieb een hele fijne plek. In de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid (27 in totaal!) is er van alles te doen voor kinderen.

In de bieb kunnen kinderen luisteren naar voorlezers die de mooiste verhalen voorlezen. Na afloop is er vaak een knutselactiviteit in het thema van het boek. Er zijn kindercolleges over onderwerpen waar nieuwsgierige kinderen dol op zijn, zoals het werk van een dierenarts, archeologie of de brandweer. Tijdens de Nationale Voorleesdagen en Kinderboekenweek zijn er mooie kindervoorstellingen te zien. Tijdens Night at the Library kunnen kinderen zelfs een nachtje slapen in de bieb! Is jouw kind dol op programmeren of games? Jonge techneuten kunnen in de bieb experimenteren met digitaal spelmateriaal, zoals LEGO robots of een VR-bril. Deze zogenaamde Digi Toolkits zijn ook te leen via sommige vestigingen.

Wist je dat een abonnement van de bieb voor kinderen tot 18 jaar gratis is? Met keuze uit duizenden jeugdboeken, strips, films, muziek, e-books, luisterboeken én korting op biebactiviteiten gaat er een nieuwe wereld voor jouw kind(eren) open!

Aanstaande activiteiten: